DE MAN DIE OVER DE DRAAD KWAM

NOG TE BOEKEN TOT EIND 2018

draadweb
Ik schreef - samen met Compagnie Lodewijk/Louis tekst en muziek van deze voorstelling.

1916, in een dorp aan de grens met Nederland. Plots duikt het gerucht op dat er een koorddanser onderweg is die over de ‘Dodendraad’ zal komen om het dorp te bevrijden van de bezetter. Dit verrassende nieuws geeft de inwoners hoop. Maar niet alle inwoners zijn blij met de komst. Wat moeten ze met die idealistische gek? De Man die over de Draad kwam is een groteske vertelling over mensen die in de hoek worden gedreven aan een afgesloten grens. Rauwe, actuele realiteit, doorspekt met de typische absurde humor van Cie Lodewijk/Louis en de muziek van Gerry De Mol.

Een groteske vertelling over vluchtelingen, de eerste wereldoorlog, de menselijke ziel, de liefde, idealisme, hondjes, de geschiedenis van de röntgentechnologie, de filmgeschiedenis en sex. Dat allemaal met waanzinnig goeie acteurs en muziek die het midden houdt tussen Alban Berg, Udo Jürgens, Freddy Breck, Tom Waits, Mozart, Moa Zedong en Franz Schubert.

trailer De Man die over de Draad kwam (c) kOen Moerman

De reportage die Radio1 over het stuk maakte:

En nog een lied: mijn eerste samenwerking met die fijne Franz Kafka

Tristero-icoon en fotograaf Youri Dirkxliet zich het volgende ontvallen:

een kruising tussen de muppetshow, tarantino en een wagneropera. just great!

Magali Degrande in het Nieuwsblad van 3 oktober 201 zag het zo:
… Lodewijk/Louis ten voeten uit : aan oorlogswonden en -verdriet zo ‘n brutale humor toevoegen, dat je toch vooral moet glimlachen … Het absurde van drie swingende backing vocals voor een elektrisch geladen prikkeldraad doet denken aan hoe de gekruisigden bij Monthy Python zich ook plots aan een wijsje waagden … De manier waarop Lodewijk/Louis humor, tekst en muziek met elkaar vervlochten heeft, zit snor …