hhhhcover

HiHelloHalloHoi

Ik schreef een een interactieve verhalenmachine in samenwerking met Africalia en de stad Gent, ontwerper Stefan Loeckx en fotografen Koen Broos en Yasser Booley. Ze wordt gebruikt in de Gentse stadsscholen. Kijk hier hoe het werkt.

ideaal voor klassen van de tweede graad lager onderwijs.
Je kan het boekje ook bestellen als je niet van Gent bent.

Hier kan je zien hoe het werkt. Hoe lang je er mee bezig kan zijn ontdek je in het filmpje

Het Draagbare Paradijs

Negen wereldzangeressen brengen hun verhaal over weggaan, wegvluchten, weg moeten en weg willen. Over hoe ze hier zijn beland en geland. Met en zonder koffers.

coverbig


isbn: 9789064454509 · 2008 · paperback (17 x 21 cm) - 208p., geïllustreerd - met CD · prijs: € 25.00
Uitgeverij epo
Je kan het boek rechtstreeks bestellen door op onderstaande link te klikken

ik bestel het boek

Opgelet. De Standaard Boekhandel heeft het boek ingedeeld bij “Economie”. Als je in die boekhandels het boek wil vinden, weet je waar je moet zoeken.


Een boek over zingen in de lage landen, met stemmen uit verre landen. Over wat het is thuis te zijn en toch niet thuis. En over waar dat dan wel is: thuis. Over waarom ze zingen en hoe ze dat beetje paradijs vinden op een podium of aan de rand van een meer. Over hoe je over de hele wereld een eigen paradijs zoekt en het in die koffer zit, die je de hele tijd meesleurt.

Gerry De Mol tekende de verhalen op in de huiskamers van de dames. Hij begeleidde hen op gitaar en andere snaarinstrumenten bij de opname van hun favoriete liedje. Zo maken de stemmen van de zangeressen op de cd bij dit boek, samen met de portretfoto’s van Patrick De Spiegelaere, de verhalen af.

Met Chantal ‘Taliké’ Gellé, Madagaskar | Marlène Dorcena, Haïti | Minyeshu Kifle Tedla, Ethiopië | Cécile Kayirebwa, Rwanda | Laila Amezian, Marokko/België | Beverly Jo Scott, VS | Mieke Delanghe, België | Naira Mnoian, Armenië | Ghalia Benali, Tunesië.

Meer over de cd bij het boek
Lees de Prelude van het boek

coverduur

De Houdbaarheid van Duurzaamheid

Een boek waarin door fotografen en schrijvers uit diverse hoeken gepeild wordt naar wat duurzaamheid voor ons zal en kan betekenen. Samengesteld voor Gerry De Mol, mede geschreven door Peter Tom Jones, Walter van den Broeck, Benno Barnard en Marc Van Den Bossche. De fotografen zijn Joke Floréal, Reinout van den Bergh, Koen Broos, Filip Claus, Bart van der Moeren, Patrick De Spiegelaere en Tim Dirven. Uitgegeven door de Strategische Projectorganisatie Kempen , verdeeld door EPO.

Ik schreef zelf de hoofdstukken over Koenraed Tinel en Cultuur in Ontwikkeling in Senegal.

coverlied

En er moet ook nog tekst op

In opdracht van Creatief Schrijven,Poppunt en Muziekmozaïek schreef ik een brochure over Liedtekstschrijven. Hoe je eraan begint. Het waarom, het hoe. Of je rijmt of niet, wat je met een metrum kan doen (of niet) en wie Billie Joe is of was.

Het goede nieuws? De brochure kan gratis gedownload worden in PDF. En wel Hier