Gerry De Mol

gitaren , compositie, arrangementen
Gerry De Mol was vooral als muziekjournalist bekend (De Morgen, Knack, Planet internet, Kiosk ...) in jazz en wereldmuziek maar gooide zijn kap over de haag. Hij speelt al twintig jaar alle mogelijke genres en instrumenten en studeerde klassiek gitaar, oud, saxofoon en piano. Hij bracht Oblomow samen, ontwikkelde en schreef liedjes en arrangementen voor de producties Spore,,Ya'Waaw en ladies Night voor Oblomow. Hij bedacht en speelde gitaar bij Hamdallaye. Hij tokkelde met onder andere met Tucker Zimmerman, Chris Whitley, Suzanne Camara, les Freres Guissee en Lula Pena in zowel blues als wereldmuziekformaties. Gerry is de gitaar, pen en tweede stem achter Kleine Blote Liedjes.

 
Eva De Roovere
zang
Eva De Roovere was fris van de Studio Herman Teirlinck toen de folkrockgroep Kadril haar binnen haalde. Het Oblomow radiohitje "Later" maakte van haar een veelgehoorde en gewaardeerde stem op Radio 1. Ze is sindsdien te gast geweest in de meeste culturele centra en werkt naast Oblomow ook met Jumbalaya. Eva was ook een van de stemmen van Hamdallaye. Eva haar grote talent is ook te savoueren in het liedjesprogramma "Kleine Blote Liedjes" met Gerry De Mol.

 
Pedro Moutinho
zang
Van Pedro Moutinho verscheen zopas de cd Primeiro fado die in Portugal onthaald en binnengehaald werd als een nieuwe grote belofte. Pedro Moutinho valt op door de zuiverheid van zijn zang, de perfecte intonatie waarbij een afgemeten evenwicht wordt gezocht tussen emotie en betekenis van de woorden.

Het is dan ook geen toeval dat hij in 2003 de Prijs van de ontdekking binnenhaalde van het Fado instituut bij uitstek: de Noite do Fado.

 
Lode Vercampt
cello
Een klassiek cellist die op negenjarige leeftijd al laureaat was van de wedstrijd Jeunes Talent, Pro Civitate laureaat werd, de graad Meester in de Muziek haalde aan het Gentse Conservatorium en bij Il Novecento, I Fiamminghi en prima La Musica schitterde. Maar hij deelde ook het podium met Gorki, Jo Lemaire, Johan Verminnen en Dirk Blanchard. Hij staat regelmatig in muziektheaterproducties van het muziek Lod, met onder andere Hush Hush, Josse De Pauw en de opera The Woman who walked into doors van Kris Defoort.

Hij speelde ook nog bij Bodixel, Catherine Delasalle en Ambusch. Zijn meesterlijke techniek weerhoudt hem niet (integendeel zelfs) avontuurlijke paden op te zoeken op zijn cello.

 
Ivan Smeulders
accordeon, bas
Ivan Smeulders volgde accordeonlessen aan de Rijksmuziekacademie te Antwerpen. In1993 behaalde hij de Eerste Prijs notenleer aan het Conservatorium van Brussel. In 1998 studeerde hij af met grootste onderscheiding aan het Conservatorium van Antwerpen.Daarna ging hij studeren in Toronto (Canada) bij de befaamde Joseph Macerollo. Hij is laureaat van de Tenuto-wedstrijd en behaalde de eerste plaats in de wedstrijd Castelfidardo in Italie. Momenteel is hij o.a. actief in de Muntschouwburg te Brussel.

Ivan Smeulders vormt samen met zijn broer Mike het duo 'Smeulders & Smeulders'. Beide broers werden bij het grote publiek bekend dankzij hun deelname in de theatertournee 'Zonder Circus' van Bart Peeters, in Geen Zorgen Tot Paniek en in het Brel-project 'Tram 33'.

 
Pedro Da Castro
guitarra
Is een veelgevraagd guitarrista (begeleider op Portugese gitaar), die de traditionele fadogitaar bij Pedro Moutinho speelt.

 
Berlinde Deman
bastuba
Begon op haar negende een studie in bastuba. Sinds 2000 studeert ze verder aan het Conservatorium in Antwerpen. Ondertussen speelt ze in tal van verschillende orkesten en ensembles. Momenteel speelt ze bij de Banda Azufaifo van de Genste muziektheater-gezelschap Het Muziek Lod, onder leiding van Dick van der Harst. Ze is ook een vast lid van de folkfanfare De Boomfanfare en speelt theatermuziek in de voorstelling van het jeugdtheater Het Paleis "Lodewijk, de koningspinguin".

Voor de rest is ze een veelgevraagde gaste in de top-Hafabra gezelschappen als Vooruit in Harelbeke en Fanfare-orkesten.

 
Bart Van Der Strieckt
trompet
Bart Van Der Strieckt werd geboren in 1972. Hij werd geselecteerd voor de 'Jeune Philharmonie' en speelde in het Symfonisch jeugdorkest van Vlaanderen o.l.v. Robert Groslot.

Na de kunsthumaniora ging hij op 17-jarige leeftijd studeren aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent, in de conservatoria van Brussel en Gent studeerde hij o.a. bij Dirk Brosse, Francois Glorieux en behaalde het meestergraadsdiploma trompet bij Dhr. Benny Wiame. Naast zijn opleiding in het conservatorium volgde hij trompetlessen en masterclasses bij o.a. Manu Mellaerts, Pierre Thibaut, Theo Mertens en Andre Vandriessche. Bart is lid van het Wim Mertens ensemble, waarmee hij concerteerde in binnen en buitenland, en van de Latin-Bigband Mucho-Gusto. Als orkesttrompettist was hij reeds actief in tal van symfonische orkesten zoals het Rotterdams Filharmonisch Orkest (NL), Vlaams Radio Orkest, De Vlaamse Opera, Opera Orkest St. Petersburg (Rusland), Prima la Musica, Nederlands Filharmonisch Orkest (NL), Collegium Brugense Instrumentale, Champs d'Action, Spectra-ensemble, L'arco Musicale, Symfonieorkest van Vlaanderen, Limburgs Symfonisch Orkest (NL), I Fiamminghi, Kubas Symfonisch Orkest (Rusland), Koninklijke Muntschouwburg, Westfalische Philharmonie (D), La Squadra en het Prometheus ensemble.

Bart werd verkozen tot 'jonge solist anno 2000' met zijn koperkwartet.Naast zijn activiteiten als trompettist is Bart dirigent van verschillende hafabra orkesten.

 
Evi Baetens
hoorn
Geboren te Lokeren in 1978. In 1995 werd zij laureate jeugdsoliste van Oost-Vlaanderen. Na haar humaniora-studies schreef ze zich in aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Zij volgde lessen hoorn bij A. Van Driessche, in de 2e Meestergraad. Evi is lid van verschillende muziekverenigingen. Als free-lance hoorniste speelt zij regelmatig bij verschillende grote orkesten, zoals Il Novecento, het Symfonisch Orkest van Vlaanderen, het VRT-orkest en bij de Vlaamse Opera. Momenteel speelt ze hoorn bij het Vlaams Radio Orkest.

 
Bob Van Der Strieckt
trombone
Geboren 1975, volgde les aan het Conservatorium, meestergraad optie trombone en aggregaat. Speelde mee in het Orkest van de Muntschouwburg, Vlaamse Opera, Vlaams Radio Orkest, de Vlaamse Opera, I Fiamminghi, Symfonie Orkest van Vlaanderen, het Philharmonisch orkest van Nederland, volgde les bij Dirk Brosse. Geeft ook les aan de academie van Lokeren.